Dia mundial de la poesia 2010

Diumenge 21 de març de 2010: Itinerari a peu cap a la Tordera, intercalant tres parades a tres llocs del recorregut d'uns deu minuts de durada cadascuna, per llegir en veu alta a la vora del riu. Sortida a un quart de dotze del migdia davant de l'església de Palafolls. Set alumnes de l'institut de Palafolls llegeixen una selecció de textos de Joan Maragall i el poeta Perejaume presenta una tria de poemes de Pagèsiques.




Lectura de La ciutat del perdó

Ariadna Cabezas, alumna de 4t d'ESO l'any 2010



Itineraris de lectura


Curs 2010-2011. El poeta, traductor, narrador i antòleg Miquel Desclot presenta l'edició de l'Antologia de la poesia universal a l'institut Font del Ferro de Palafolls, el dijous 28 d'abril de 2011 a dos quarts de dotze del migdia, a la classe de literatura universal. La Institució de les Lletres Catalanes promou des de fa uns anys la visita d'autors a les aules per mitjà del programa Itineraris de lectura. Els escriptors Matthew Tree i Toni Sala, i l'actriu Núria Candela, han precedit Miquel Desclot en la llista de convidats que hem rebut a Palafolls a través d'aquest programa, que té per objectiu acostar els autors a l'alumnat dels centres d'ensenyament secundari de tot Catalunya.

Accés a la guia de lectura de Miquel Desclot







Curs 2008-2009El narrador, articulista i professor en excedència Toni Sala és l'escriptor que hem convidat aquest any a través del programa Itineraris de lectura, que promou la Institució de les Lletres Catalanes. El divendres 24 d'octubre de 2008 l'alumnat de 4t d'ESO de l'institut de Palafolls rep la visita de l'autor de la versió moderna de l'obra de Ramon Llull el Llibre de les bèsties, una de les quatre lectures programades a la matèria de llengua catalana i literatura de 4t d'ESO. La conferència de Toni Sala situa el Llibre de les bèsties dins del context de la literatura de bestiaris de l'Edat Mitjana.









Curs 2007-2008. Els escriptors Matthew Tree i Toni Sala protagonitzen una lectura pública a Palafolls el 14 de desembre de 2007. El departament de llengua catalana i literatura de l'institut els convida a llegir fragments de literatura de viatges a l'escola municipal de música i dansa de Palafolls davant dels alumnes de 4t d'ESO i 1r de batxillerat. Toni Sala presenta Autoestop: Viatges per la Catalunya d'ara i Matthew Tree llegeix una selecció de fragments de CAT: Un anglès viatja per Catalunya per veure si existeix i del llibre Memòries! L'activitat compta amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya, a través del programa Itineraris de lectura, i de l'Ajuntament de Palafolls.